Kære Gartner

 

 

af Maria Bruun Nielsen

 

Kære Gartner.

Du burde blive gartner. Har jeg fortalt dig det? For med alle disse plante-oniske venskaber, så har du blomster nok til en hel park

Men du er aldrig tilfreds med dine blomster. Der er altid et eller andet i vejen med dem. For trods du lader dem gro, lader du dem aldrig vokse. I stedet former du dem præcis som du vil ha dem.

Kære gartner

Jeg kan ikke forstå, at du kan finde på at klippe en roses torne af. Det er da ikke i orden at fjerne det som skal beskytte den. Specielt ikke når man tager i betragtning at roser er fuldstændig forsvarsløse væsner.

Kære gartner

Jeg kan ikke forstå at du kan være så diskriminerende. Blot fordi man måske er en tulipan, eller en lilje, er da ikke ensbetydende med at man skal fjernes. Personlig har jeg altid været rimelig stor fan af ukrudt. Det stikker op de mærkeligste steder. Det strutter og stritter, uden at tage hensyn til hvad gartnere eller andre haveejere skulle mene om dem.

Så jeg har et råd til dig gartner

Hvis du nu prøvede at tage tidslen i dens rødder, i stedet for i dens blade, kunne det jo være at den ville lade være med at stikke dig.

Men kære gartner dog.

Jeg er godt klar over at blomster skal have vand, men syntes du ikke at du giver dine for meget? Og hvorfor i alverden er du nu begyndt at bruge kunstvanding? De fleste af dine blomster syntes du alligevel kun er interessante når de har deres kronblade åbne. Så snart vandets virkning begynder at aftage, er det jo klart at blomsterne begynder at lukke sig. Og det samme gør du. Du bliver ligeglad med dem!

Jamen kære gartner

Disse handlinger kan godt forsvares, da det jo til dels også er blomsternes skyld. De bestemmer jo selv om de har lyst til at optage dit vand. Problemet med dig, er at du godt kan lide at have blomster i huset. Du udplukker de pæneste blomster og stiller dem i porøse vaser. Du kæler for dem, nusser om dem, som var de dit kæreste eje. Til gengæld åbner de deres kronblade for dig. Hver dag. For der er varmt, der er trygt, og der er sikkert i dit hus.

Bruger du overhoved overetagen gartner?

Det er er fedt at du ved en hel del om blomsters anatomi, men resten kender du intet til. Har det aldrig faldet dig ind, at blomster har lange rødder? Det kan godt være at de er blinde, men de er satme ikke dumme. Indrømmet, de ter ret snedigt gjort af dig, at du vælger at placerer dem forskellige steder i dit hus. Det er dog knapt så snedigt, at du altid vælger de blomster som har den kraftigste duft. Med tiden blander disse dufte sig. De sætter sig i dine gardiner, i dine tæpper, i dit tøj og i dit hår.

Undskyld gartner

Det er jo ikke for at såre dig. Prøver blot at pointere, at der ikke er den store forskel på dig, og en bunke kompost. For med al den råddenskab, kan du vel ikke være lavet af andet.

Du forstår det jo ikke alligevel. For du er en lorte gartner. Du er generelt en lort uden lige. Så kan du stikke vores platoniske venskab op i røven. For du har for helvede altid ville plukke mig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *