1997, 2011, her ligger havet

 

 

af Lone Andersen Skjern

 

1997. Jeg drømmer. Drømmen foregår i en toværelses lejlighed på en gade i en by, hvor jeg boede engang. I drømmen finder jeg et ekstra og overset værelse, der viser sig at have været en del af lejligheden hele tiden. Det har jeg ikke opdaget. Jeg går rundt i alle rum og undersøger hvordan de hænger sammen med hinanden og hvor dørene befinder sig. Jeg går også udenfor og betragter bygningen for at se om det er her jeg bor. Den er god nok. Wow, tænker jeg i drømmen. Hvad kan det ikke blive til. I rummet jeg har opdaget står et par efterladte møbler, en lænestol, en briks, en bordplade der har været sat op på væggen, men som er faldet ned. Jeg har den drøm flere gange. Så flytter jeg. I nogle måneder bor jeg i et andet land.

2011. Jeg flytter ind i en lejlighed med fire stuer og et spisekøkken. Jeg bruger kun det mindste rum og sidder på kanten af sengen og spiser spagetti med en ske. Han sover der en enkelt nat og så rejser han.  Jeg sælger lejligheden og drømmer at jeg kommer på besøg. En person følger mig gennem stuen, som er fyldt med dansende gæster. Der står også et juletræ. Vi går hen til et af vinduerne og kigger ud.

Her ligger havet. Lige udenfor lejligheden ligger det. Det er et overvældende syn. Så bevæger vi os pludseligt, ganske langsomt flyder bygningen ud på vandet. Tænk, tænker jeg. Tænk.

I am the Wings
I am the Wings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *