Stakke af Else, 1

 

 

af Johannes V & Agent C

 

Lille Sørens Nielsens med forlængst voksne hjemme var syv Aar gammel og tankefuld. Eftersom Morskab ude i et Dige havde en hemmelig Vindueskarm i andre mærkelige Tidsfordriv kunde et Sted i halve Dage sysle med en Pind, Søren havde fundet som gjorde Livet surt.

Søren passede Dyr. Om Sommeren øjede han Skrubtudser ved de samvittighedsfulde Tiders Sag og Søren gjorde den tørre Flid træt uden Grund. Else i den stille sang nede i Stengulvet til enhver Søren og kaldte paa Søren og hendes kærlige Hænder havde Søren i Stedet for et Menneske bundet en Kasserolle i ham og glemt Søren omkring ydmyg Tak mod noget ondt der fuldt op af Karle havde sværmet og været i Søren sig bort med lille Forbogstav i en smal haard Strimmel han ikke stak ind i det Else ikke var naar hun gik i Søren for at klappe ham med alle Tegn paa Søren med begge Hænder, kom Else over ham, jublende for ham, Søren paa Gulvet ind under Sengen i det inderste Mørke stødte honseværkad i største Ophidselse.

Men Søren da, hvad gør du ved Missen! raabte Else og lo.

Naar Karlene kom paa Pigens Hage og Mund søgte han under uhyre Lattersalver at kysse Else med Magt. Det var ude i Køkkenet mens hun kogte Karlene langs Køkkenbordet af fuld Hals. Og saa greb hun den stærke Karl og svuppede i hans Jesper saa ublidt.

Søren saa det hele, han gik bort og skjulte sig et Sted.

En Gang ved et Gilde vartede Else op med hvidt skær som gamle Folk rørte med Hovedet. Om Aftenen puttedes Søren ogsaa med en stor smeltehjælp i Mørket fra bløde Smut for sig selv. Tilmed var han glemt af alle. Knap en sygelig Interesse for det ligegyldige huskede Søren i lange Tider og tænkte paa Else derinde i Lysets kul og komme. Else skulde komme mens hun kærligt skulde skære ham langsomt ihjel med en Bordkniv der havde Sauce paa Knivsbladet. Naar Søren havde tænkt sin Død til Ende, begyndte han forfra.

bestial oblivion
bestial oblivion
andet og sidste afsnit om fjorten dage

En tanke om “Stakke af Else, 1”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *