Under Månen, 2

 

 

af Gittan Sarah Pedersen

 

’’Stop! Stop lige bilen.’’

Anders huggede bremsen i, så gruset sprøjtede.

’’Hvad sker der, mand?’’ Anders så, forskrækket, på mig.

’’Ja. Undskyld! Men kan du se ham, der står derhenne ved træet? Det var sgu’ da ham vi så i træningscentret. Ham den creepy type, hvis kæreste, jeg kom til at smile til. Så han gloede på mig, som om han ville slå hovedet ned i maven på mig!?’’

‘’Arrggh, jeg troede sgu’, at jeg var ved at køre en kat over eller sådan noget …’’ Anders sukkede, men hans blik fulgte min pegende finger. Og så fik han også øje på ham.

’’Hvad fanden laver han der?’’ Fyren stod lidt gemt under grenene, på det vintertrætte træ på parkeringspladsen ved Sadolinparken. Det så ud som om han holdt øje med noget. Eller nogen?

’’Kan du se, hvad han laver?’’ Det var en dyb hemmelighed, at jeg havde brug for briller. Og selvom, at jeg havde set, at det var ham, fra træningscentret, så stod han nu lidt i et blur. Anders lænede sig lidt over mig for bedre at kunne se ham.

’’Det ser ud som om, at han holder øje med et vindue, derovre i blokken.’’ Jeg fulgte Anders’ finger, og fik øje på et rum med en rund lampe, der lyste op – på en klat nedenunder.

’’Han er bare for creepy. Tror at han er på et eller andet! Han virkede også helt vildt psyko i træningscentret. Den stakkels pige virkede totalt kuet af ham.’’ Bare tanken om hendes forsigtige smil, havde givet mig gåsehud flere dage efter.

Anders mumlede bekræftende.

’’Hun så ud som om, at hun bliver slået, eller sådan noget. Jeg hader bare mænd, der slår deres kæreste’’ sagde jeg og trommede på bildørens armlæn. Det kriblede i mine fingre.

’’Skal du til at være en helt, Janus?’’ Anders grinte, ’’Come on, mand, skrider fantasien ikke lidt for dig?’’

Han genstartede bilen, og mumlede noget om heltehormoner, da vi bakkede ud fra pladsen. Efter at han havde vendt bilen, drejede jeg mig i sædet, og kunne nu ikke længere se fyren, men noget som lignede månen skinne imellem grenene.

this isn't happening
this isn’t happening
fortsættes den tolvte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *