lind strøm parkerer sin bil

af Tom Blank

lind ström parkerer sin bil ved at køre den ind til fortovskanten med forenden først. og triller så frem og tilbage indtil bilen holder rimeligt parallelt med og i en acceptabel afstand af vejbanen. det tager alt fra fem til 25 gange frem og tilbagekørsler inden resultatet er tilfredsstillende. er det hjemme foran opgangen åbner fru jensen vinduet og råber for helvede, nogen gange kaster hun også sit skod i retning af bilen. fru jensen var i mange år gift med typografen der døde af skrumpelever. det hele var slidt op af druk sir fru jensen. og nu skal koblingen skiftes, det er fjerde gang på et år. mekanikeren tager sig til hovedet og kører en svensknøgle gennem håret. jeg har aldrig set det før sir han. så kigger han på kilometertælleren og sammenholder med seneste olieskift, sedlen hænger på gearstangen. jeg forstår det ikke sir han. lind ström forstår det heller ikke, jeg forstår det heller ikke sir hun, det er meget mystisk sir hun, man forestiller sig det ene og det andet sir hun, der er som regel en sammenhæng sir hun, man skal i dybden for at se den sir hun, men dybden er ofte et mørkt og utilgængeligt sted sir hun, det kan være vanskeligt at se præcis, hvad det er hemmeligheden og sammenhængen er sir hun fordi den er gemt i netop dybden sir hun. den er klar i eftermiddag afbryder mekanikeren. han hedder william og er fyldt 56. lige før påske. sit eget firma har han haft i mere end tyve år og før det arbejdede han på citroens værksted på tagensvej i københavn i knap ti. han har aldrig set noget lignende. lind ström spadserer hjem, nyder det gode vejr. william er en sjælden mekaniker, ham kan man snakke med. måske skulle den bil skrottes. men børn og de offentlige transportmidler. hun går gennem baggården og hilser på fru jensen der står i køkkenvinduet og ryger en rød cecil. dejligt vejr sir de i kor og smiler. nu må du ønske noget sir lind ström, sådan er det når nogen sir noget samtidigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *