De beskrevne blade falder af, II

af Viggo Madsen

 

Hypnagogen Prematorius: De beskrevne blade falder af!

… gå ikke i parken i nat … husk lyden af ophidsede dræberhunde, opfanget af gyngende, syngende trådnet … men i nat er hegnet åbent … det generende gensplejsede genfærds genstridige genkomst afspejlet i tag-selv-butikken og genkendt som sådan … hende, hvis skede hviskede … i begyndelsen var sproget stumt, skreg hun … altid på den lange led, men det går fremad … retfærdig, vis, retfærdigvis … god tur, godt ur, godt ord igen … dagen gik og intet skete … inderlig underliggjort, mægtig mærkeliggjort, afmægtig, ikke sandt, og her taler jeg på alles vegne, en ikke ukendt fremmedhedsfornemmelse, her forfremmet til Verfremdungsteknik, nicht wahr? … som en hvid brud på middelmådig mellembund, hvid gud på sort baggrund … er sandheden hygiejnisk, må mørket krydses med blod … min gud er altid større end din gud, er det ikke det, det går ud på? … snart kan vi alle, hver især, tage vores gud og stikke ham skråt op! … bingo! så er der virkelig noget, som går i opfyldelse! … så tarveligt et menneske er vel ikke født endnu? … mon ikke! … alfa og omega: omkostningerne er astronomiske, men havde du ventet andet? … danserinde i 3 etager; solens håndtag; hold fast! … du var smuk som en søndag i kirketiden og du kunne ikke gentages … historien om de befrugtede jomfruer og de forduftede støvdragere … det virkelige liv forevist i fjernsynet … ådselsgribs rædselssvigt … skår i badedragt: tag den af! … hvis ikke alt var så anderledes ville det være det samme … forstå det dog … der er ingen ting, der bliver bedre af at blive bedre … alting tager længere tid, end det tager … det hele ender, før det egentlig er begyndt … hulabadula bambola tombola bomb-O-rama tumperama … supermand … spiste sin aftensmad mens solen gik ned … gå ikke i parken i nat … husker lyden af ophidsede dræberhunde, opfanget af syngende, gyngende trådnet … men i nat er hegnet klippet …

 

Nærværets latente blik

I drømmen havde vi fået et nyt barn, en dreng, som vi skulle tage os af hele tiden. Det var ikke, fordi der skete noget farligt, vi skulle bare sørge for, at det ikke skete. Han var ganske lille, måske 3 år, og sad yderst på en lang havnemole med sin fiskestang, trak den ene fisk i land efter den anden. Der var også andre tableauer, de skiftede uafbrudt, fælles for dem var den hjemmevanthed, han gik gennem verden med, de meget fremmedartede miljøer, vi passerede. Som sagt var det ikke farligt, vi tog hånd om ham, og han var stadig levende da jeg vågnede.

rub out the words
rub out the words
de to novelleter genudgives her efter aftale med forlaget. Prøv noget nyt: betal for det du læser og køb resten her. Læs flere af Viggo Madsens bidrag til palepoets: jegløse digteforkrænkelses-suiten og en fødselsdagshilsen til Julie Capulet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *