De beskrevne blade falder af, I

af Viggo Madsen

 

Den store uafsluttede Gangsterfilm

Handlingen i filmen obstrueres (eller forsinkes i hvert fald) hele tiden af den hundeagtige præmis, at hver gang en mand og en kvinde møder eller passerer hinanden, skal de kopulere for åbent tæppe, før de hver især går videre – nok filmens egentlige idé. Plottet udvikler sig derfor meget langsomt, ja truer uafladeligt med at sætte selve handlingen i stå, opløse helheden i mindre og mindre detaljer. Af samme grund er der ikke udviklet et egentligt manuskript. Formodentlig er det en gangsterfilm. Der planlægges i hvert fald et røveri mod et diamantfirma, ligesom mafiøse typer er involveret i transaktioner med lyssky typer om hvidvaskning af penge, bestikkelse af politikere, hvad ved jeg. Politiet er dog på sporet! De to hovedpersoner, detektiverne Peter og Kate, som bliver sat på opgaven, gør det straks i elevatoren på vej ned fra politichefens kontor (hvor Kate netop har serviceret bossen). Allerede i vestibulen antræffer de Sharon (som bedækkes af Peter) og den psykiatriske Brian, som på stedet onduleres af Kate, inden turen går videre.

 

Findes det findes det her!

Jorden er et besynderligt sted; alle de livsformer, som findes i universet, er samlet her, ingen andre steder af alt i verden, kun her – og hver af de henvist til under langsomt gnaskende tålmodighed at opretholde tilværelsen ved at æde af de andre, så mange som muligt, så mange forskellige slags, som appetitten eller den gode smag tillader. Mere sjældent end egentlig kønt, må man sige! En evighedsmaskine af umådelig smerte og umættelig appetit, lust for life: Æd og bliv ædt! Du undgår alligevel ikke din skæbne. Men hvordan skal vi genkende hinanden, når vi mødes?

your words are the sails
your words are the sails
de to novelleter genudgives her efter aftale med forlaget. Prøv noget nyt: betal for det du læser og køb resten her. Læs flere af Viggo Madsens bidrag til palepoets: jegløse digte, forkrænkelses-suiten og en fødselsdagshilsen til Julie Capulet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *