BACK SEAT JOHNNY’S SO LONG IN THE GREY ROOM af Lee & C

af Inspector Lee & Agent C

Palepoets’ 17. digtsamling, Back Seat Johnny’s So Long In The Grey Room er en cut up lavet af cut ups fra tre af William Burroughs’ breve (og blandt disse en tidlig version af slutningen af The Soft Machine, noget af det vildeste, mest legendariske han nogensinde fik lavet). På hans tid var film og båndoptagere det nyeste nye middel til at styre virkeligheden. Med internettet og den smarte telefon er endnu et skridt blevet taget i den retning, derhen hvor virkeligheden kan gøres flydende – hvis man altså véd hvordan midlerne skal bringes til anvendelse.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi her på PalePoets anser Burroughs for en af vores største og mest oplagte skytsengle. Derfor synes vi det er meget passende at sende en lille bearbejdet version af hans egne bearbejdninger ud over twitter. For en sikkerheds skyld, kunne man sige, har vi klippet det i stykker og samlet det sammen igen. Det betyder bare at rækkefølgen er anderledes. Det er stadig Burroughs; det mente han i hvert fald selv det ville være – som om han havde forudset os og vores gøren og afladen – jævnfør følgende citat fra et brev om “Back Seat Of Dreaming”:

Method is simple: Take a page of your own writing or a page or more or less of any writer living or dead. Cut into sections. Shift sections and rearrange looking away. That is “at random?” Whoever wrote or spoke the words is still there in any rearrangement of his or her words. The old word lines keep thee in old world slots. Cut the word lines. Scissors or switch blade as preferred.

your words are the sails
your words are the sails
I am the wings
I am the wings

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *