Maigrets Mesterstykke 4: rammen med de sagn et ben du

 

 

Skrevet af Georges Simenon

Udvalgt af Clubrøed

Oversat af Karen Nyrop Christensen

Klippet af Agent C (tre gange) (og limet)

Godkendt af Doktor E

 

rammen med de sagn et ben du

 

Slusevogteren var overskæg mellem ingen forskel på Maigret og havde fortalt sin historie til Da Maigret endnu ikke spurgte i forbifarten af den brede glasdør, var det betrukket med rødt Hvor kan man træffe ham på børsen. Jeg vil gerne se hans kontor. Når Maigret sad på knive den blege himmel i vandet. Jeg var stået op klokken sort masse mod på færde, råbte jeg en betjente og røg cigaretter og spiste sin pibe, men af pure nysgerrighed om andet med den ene mellem nogle algiere i Rue Montmartre, så denne labyrint af pligtarbejde stadig ved sit bord, hæs stemme ved begyndte på dækket at var fuld mere end jeg om spærringen. Ja, det var det betjent sukkede til Maigrets kontor. Hvem har han derinde? Maigret ville i sofaen men Maigret  nu klistrede han dog ikke frimærker på mennesker og ventede. Er Maigret ud af munden også hele. Astrolab var halvtreds motor forbi sig skrevet om to til Maigret et eneste gange af folk og gik ind på sit kontor endnu et minut frem fra journalisterne ude på gangen og hendes på ham et blik om at fravriste fløjlskraven om ørerne der kommer nu skal jeg det sidste ord op journalisterne. Alle havde beskæftiget sig med Gradut med hænderne om hans hensigt i Le attenårige søster Nicole. Det var denne Nicole, Maigret bed i sit lokale. Gardinerne var ikke til at styrte Maigret til Maigret på en pistol, brummede Maigret stadig med en holdning af hans Coudray i La Citanguette. Alt i Seine-Port så resterne af en bistro bådene stro for tovværk kan trukket for, sukkede Maigret lettet. Han nærede et uklart ønske om detaljer om og om igen.  omgivelser under gardinet og han spurgte. Hvad bestiller De her? Og De? Jeg er Død! Hvorfor sige uden at lade glas sig hen ved indehaversken på ærbødighed af ironi. Aiglon III som en flok Allerede trods enkelhed noget uklart. Doktor Blind søndag pibeforretningen drama tragedie det? Det ved jeg ikke på kontoret. De må ikke gå! Er han død? Deres navn til kontorbetjent og kyllinger og håndsving ind der var helt mørk halv ren inde og var ingen med dem. Klokken var opdaget en slurk øl hvis ansigt i et hjørne af kontoret med et hastigt blik på Maigrets ‘gæst’. Og jagtudstyr til Æreslegionens Champagne. Som menig? Der hørtes Maigret over sig forstyrre på mindst syv på på armen at bekymre sig. Alle hilste blot noget. Sådan havde hvert vidneudsagn hvornår blev elskerinde ligefremt stolt. Elsker de ham? Ja. Og deres søster? Hun var jaloux i kanten af det tidspunkt for at arrestere hvad slag mand videre tider de kemiske artikler med også Arthur Aerts om bord. Inditl dette punkt var alt i orden. Jeg ventede kun på søfolk at mit værelse med os for hendes mand når hun kom kunne for i morgen er utæt ulykkelig fra et nyt foretagnede sig på at gå skridt og stemmer i de andre fagblade og andre af samme slags.  pramme skåret sin kone efter øje imod hans spærring. Aerts fundet hængt. Gradut var begyndelsen og stillede noget imellem fingrene. Juni juli august september oktober nikkede dage, så simpelt var det i min papirkurv. Og her har ikke været nogen? Og hans kone? Tror De forsvundet. 100.000 francs. Hvorfor? Emma sig over den gamles nærighed aner ikke engang heller ikke tre breve til en forgiftning siden tre-fire gange i lejligheden. En gang på gaden i hun var i stand til at dræbe igen om lidt? Endnu ikke med denne pistol i et øjeblik en bitter med kyniske detaljer når Aerts var mumlede han. Hun tog mig kun for mine 100.000 francs tøfler at natron var blevet ransaget så meget digitalin at der var nok til at dræbe sidste mand mine papirer siden betragtning af kontoret havde vænnet sit kontor præcis på politiet skyld. Men jeg skal nok finde hans 100.000 francs. Hvad skulle man tro? Han var arresteret på søndag, jeg læste sit værelse sendt ham navnet og mest indtryk på at skjule lidt så meget for om politiet? Nej. Tak lige så uklar. Nu bet om for penge ter og hvor længe fra Descharneau og at afværge deres slag og usympatisk fyr har ingenting gjort med tunge skridt. Den er helt det i otte år sammen med lykkelig altid så fgejlede det første år opereret ikke som alle andre kun og tende og ten ja men tænke lad fordi hvad det i fire sig mig det husker jeg sig mig, oplagt! Men nu havde de resultatet af  maveindhold kan fastslåes efter et kvarter senere i kvinder. Og Maigret prøvede på at sætte sin mave uden hjertebanken for sit hjerte havde Descharneau, det husker jeg ikke nummer er de sikker på det ja vedkommende tandlægen ægteparrets kahyt. Ingen støj? Han var midt ude mod spærringen kom imidlertid et andet tre hovedpine og kvalme skyldtes en utæt gasslange. Og det var den eneste gang? Jeg forstår men terne var uvilkårligt uden. Nå? spurgte Maigret og fuldmægtigen selvmord dommerens vidnesudsagn fra fru Couturier før Maigret havde rapporten klar der angik Emma. Og Maigret godt en besynderlig klang, kan ikke sige rigtigt i vores sted hvordan vi levede måltiderne hvor blik at blive taget stivnede et fint stykke arbejde til politiet standsede Maigret til noget borede sig dybere og sejlede nu til Paris. Naturligvis for at finde de 100.000 francs! Emile mange måneder de sagde de ikke i et galehusaf nervøsitet for at komme hans spørgsmål i unormalt, doktor? Døden er sikkert indtrådt bagefter De tænkte på hans skrivebordsstol helt Gradut har dræbt Aerts og Emma, var det ikke Gradut! Efter deres mening som de andre hælene på mig. Efter deres mening tog deres søster sig altså af spørgsmålet forvirrede op ad dommeren og sin pibe ud mod sin hæl. Rettens tegn for Maigret pludselig ser en veille skjult. Det var Maigret der dukkede op af en hakke. Og de så betydningsfuldt på hinanden. Det Maigret. Med andre ord mener et anseligt kvantum digitalin at hun tog prøve på hendes vel hering to minutter forbavset tilbage. Hørte de ikke noget? En mand af sin tilværelse og var igen Maigret så tidligt som muligt og lader Emile Gradut føre efter Aerts’ seng. Ja, hvad nu? søsters karakter.  Hvad da? Det er et mysterium! Jeg tror Maigret må gå ud i forværelset, mens hjem gør sig i den forvirrede efterkrigstid. Pause. Maigret stoppede sin fjerde pibe gret meren spurgte dommeren. Jeg forstår ikke. Jeg forstår ikke. Vent lige lidt! reb om en båd på jeg taler. Han prøvede på at få sammenhængen på mine sko. Maigret sukkede. Ja, så lægen gav med for. Hør nu lige her! Jeg forstår ikke hvor kneb, fiduser, uindfriede veksler, dækningsløse retslægens rapporter klokken tolv eller et om natten smilede ironisk. Maigret fortsatte. Altså mig altså digitalin de sidste to år en krafit dosis, hr. kommisær! Tænk dem nu godt om! checks, alt det svineri jo da arrestordren mange gange straffeforfølgelsen mod ikke sandt løser hun lænken parat om halsen på dommeren af sin sejr på leve. Er det rigtigt, Gradut? Ja. Mandens læber dirrede af hans panik tilbage, ned hvis ydmygelse talte undertiden til forbindelser. Tak! De kan gå. Han indrømmede over for mig at ingen grund svarer temmelig Ja. Tiden går. Han vil væk. Emma vil dommeren sagt til at klare sig ved den knyttede næve i Antwerepen og Amsterdam med mindre risiko end Paris og Maigret berørt af en flaske cognac forvirret under bordet i kontoret. Det er let at kontrollere, sagde dommeren sig en lyddæmper ansigtet over svaret med strømmen ad kanalen frem og tilbage. Det hele er altså gået i fisk da i forvejen. De arbejder uden glæde galt med hjertet. Er det ikke rigtigt? Det er mennesker, på sandsynligt som de andre mens hun endnu på knappen ikke må et knald ikke i det vindue det kniber med et blødere end reb på den unge lømmel. Det bedste ved det hele er at ca. masser af mennesker til at udholde en så stor dosis gift at kun hun døde mig forklaringen åbent bag Maigret på kontoret, jeg fandt umormalt. Som gammel piberyger mellem varm røg 100.000 francs, synes kunne kalde en generalprøve bange besluttet på at mine sidste spørgsmål kunne hvilken slags  De ikke? medicin den eneste tog? Så ligger det hele klart! sagde Maigret for vinduet ved siden af en og kontor af igen fordi liget hvilket kobbertråd råbte sin celle i stykker af strimlerne. skygge til frøken Nicole og lyst til at dø. Og han tændte igen sin pibe frem som Nicole så gerne her! brummede Maigret.

people are strange
people are strange
Hvis du nu sidder og tænker: “Jeg undrer mig – så såre – over idéen med alt det her”, så klik her

2 tanker om “Maigrets Mesterstykke 4: rammen med de sagn et ben du”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *