Maigrets mesterstykker 3: Det åbne vindue

 

 

Skrevet af Georges Simenon

Udvalgt af Clubrøed

Oversat af Karen Nyrop Christensen

Klippet af Agent C (to gange) (og limet)

Godkendt af Doktor E

 

Det åbne vindue

 

Den verdensberømte belgiske kriminalforfatter har også andre fremragende menneskeskikkelser som beundrer en dejlig Maigret er hjerte for had til Simenons handlinger den geniale politimand i dejlig underholdning.

anyone but you
anyone but you

Hvor kan man træffe ham på børsen. Jeg vil gerne se hans kontor. Når Maigret sad på knive mellem nogle algiere i Rue Montmartre, så denne labyrint af pligtarbejde stadig ved sit bord, nu klistrede han dog ikke frimærker på mennesker og ventede. Er Maigret ud af munden også på ham et blik om at fravriste fløjlskraven om ørerne der kommer nu skal jeg det sidste ord op til at styrte Maigret til Maigret på en pistol, brummede Maigret stadig med en holdning af hans omgivelser under gardinet og han spurgte. Hvad bestiller De her? Og De? Jeg er Død! Hvorfor det? Det ved jeg ikke på kontoret. De må ikke gå! Er han død? Deres navn til kontorbetjent og jagtudstyr til Æreslegionens Champagne. Som menig? Der hørtes Maigret over sig forstyrre på kanten af det tidspunkt for at arrestere hvad slag mand videre tider de kemiske artikler med et nyt foretagnede sig på at gå skridt og stemmer i de andre fagblade og andre af samme slags. Var De med i det? 800.000 francs tilbage ad en bagdør tjener vi en formue mig op af et par dage, så simpelt var det i min papirkurv. Og her har ikke været nogen? Og hans kone? Tror De, hun var i stand til at dræbe igen om lidt? Endnu ikke med denne pistol i et øjeblik en bitter mand mine papirer siden betragtning af kontoret havde vænnet sit kontor præcis på politiet om politiet? Nej. Tak lige så uklar. Nu bet om for penge ter og hvor længe fra Descharneau og kun og tende og ten ja men tænke lad fordi hvad det i fire sig mig det husker jeg sig mig, Descharneau, det husker jeg ikke nummer er de sikker på det ja vedkommende tandlægen men terne var uvilkårligt uden. Nå? spurgte Maigret og fuldmægtigen selvmord dommerens blik at blive taget stivnede et fint stykke arbejde til politiet standsede Maigret til noget unormalt, doktor? Døden er sikkert indtrådt bagefter De tænkte på hans skrivebordsstol helt op ad dommeren og sin pibe ud mod sin hæl. Rettens tegn for Maigret pludselig ser en veille vel hering to minutter forbavset tilbage. Hørte de ikke noget? En mand af sin tilværelse og hjem gør sig i den forvirrede efterkrigstid. Pause. Maigret stoppede sin fjerde pibe gret meren med for. Hør nu lige her! Jeg forstår ikke hvor kneb, fiduser, uindfriede veksler, dækningsløse checks, alt det svineri jo da arrestordren mange gange straffeforfølgelsen mod ikke sandt forbindelser. Tak! De kan gå. Han indrømmede over for mig at ingen grund svarer temmelig forvirret under bordet i kontoret. Det er let at kontrollere, sagde dommeren sig en lyddæmper på sandsynligt som de andre mens hun endnu på knappen ikke må et knald ikke i det vindue åbent bag Maigret på kontoret, jeg fandt umormalt. Som gammel piberyger mellem varm røg og kontor af igen fordi liget hvilket kobbertråd råbte sin celle i stykker af strimlerne.

there is no peace at the gate
there is no peace at the gate
fortsættelse forfølger næste søndag.
Maigrets Mesterstykker følger prinicpipperne (sic) i Manifesto C.

En tanke om “Maigrets mesterstykker 3: Det åbne vindue”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *