maigrets mesterstykker 2: Boulevard Beaumarchais-sagen

 

 

Skrevet af Georges Simenon

Udvalgt af Clubrøed

Oversat af Karen Nyrop Christensen

Klippet af Agent C (to gange) (og limet)

Godkendt af Doktor E

 

Boulevard Beaumarchais-sagen

 

 

Den verdensberømte belgiske kriminalforfatter har også skrevet andre fængslende fremragende menneskeskikkelser. Fortællingerne er menneskelighed som beundrer en dejlig gavebog. Politikommisær Maigret er hjerte for had til Simenons figur hvis handlinger griber den geniale politimand i dejlig underholdning.

you can't always get what you want
you can’t always get what you want

Da Maigret endnu ikke spurgte i forbifarten af den brede glasdør, var det betrukket med rødt betjente og røg cigaretter og spiste sin pibe, men af pure nysgerrighed om andet med den ene betjent sukkede til Maigrets kontor. Hvem har han derinde? Maigret ville i sofaen men Maigret gik ind på sit kontor endnu et minut frem fra journalisterne ude på gangen og hendes attenårige søster Nicole. Det var denne Nicole, Maigret bed i sit lokale. Gardinerne var ikke trukket for, sukkede Maigret lettet. Han nærede et uklart ønske om detaljer om og om igen. Allerede trods enkelhed noget uklart. Doktor Blind søndag pibeforretningen drama tragedie opdaget en slurk øl hvis ansigt i et hjørne af kontoret med et hastigt blik på Maigrets ‘gæst’. Og hvornår blev elskerinde ligefremt stolt. Elsker de ham? Ja. Og deres søster? Hun var jaloux i mit værelse med os for hendes mand når hun kom kunne for i morgen er utæt ulykkelig fra begyndelsen og stillede noget imellem fingrene. Juni juli august september oktober nikkede heller ikke tre breve til en forgiftning siden tre-fire gange i lejligheden. En gang på gaden i tøfler at natron var blevet ransaget så meget digitalin at der var nok til at dræbe sidste søndag, jeg læste sit værelse sendt ham navnet og mest indtryk på at skjule lidt så meget for det i otte år sammen med lykkelig altid så fgejlede det første år opereret ikke som alle andre kvinder. Og Maigret prøvede på at sætte sin mave uden hjertebanken for sit hjerte havde mavevrøvl i de sidste så kategorisk. Ved de hvad de havde spist den dag? Nej, det kan jeg alle tre hovedpine og kvalme skyldtes en utæt gasslange. Og det var den eneste gang? Jeg forstår godt en besynderlig klang, kan ikke sige rigtigt i vores sted hvordan vi levede måltiderne hvor mange måneder de sagde de ikke i et galehusaf nervøsitet for at komme hans spørgsmål i hælene på mig. Efter deres mening tog deres søster sig altså af spørgsmålet forvirrede Maigret. Med andre ord mener et anseligt kvantum digitalin at hun tog prøve på hendes søsters karakter.  Hvad da? Det er et mysterium! Jeg tror Maigret må gå ud i forværelset, mens jeg taler. Han prøvede på at få sammenhængen på mine sko. Maigret sukkede. Ja, så lægen gav mig altså digitalin de sidste to år en krafit dosis, hr. kommisær! Tænk dem nu godt om! Mandens læber dirrede af hans panik tilbage, ned hvis ydmygelse talte undeteiden til Antwerepen og Amsterdam med mindre risiko end Paris og Maigret berørt af en flaske cognac i forvejen. De arbejder uden glæde galt med hjertet. Er det ikke rigtigt? Det er mennesker, masser af mennesker til at udholde en så stor dosis gift at kun hun døde mig forklaringen kunne kalde en generalprøve bange besluttet på at mine sidste spørgsmål kunne hvilken slags medicin den eneste tog? Så ligger det hele klart! sagde Maigret for vinduet ved siden af en skygge til frøken Nicole og lyst til at dø. Og han tændte igen sin pibe frem som Nicole så gerne her! brummede Maigret.

people are strange
people are strange
næste mysterium? næste søndag!
Maigrets Mesterstykker følger principperne i Manifesto C.

 

En tanke om “maigrets mesterstykker 2: Boulevard Beaumarchais-sagen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *