maigrets mesterstykker 1: Flodprammen med de to hængte

 

 

Skrevet af Georges Simenon

Udvalgt af Clubrøed

Oversat af Karen Nyrop Christensen

Klippet af Agent C (to gange) (og limet)

Godkendt af Doktor E

 

Flodprammen med de to hængte

 

Den verdensberømte belgiske kriminalforfatter har også skrevet andre fængslende fremragende menneskeskikkelser. Fortællingerne er menneskelighed som beundrer en dejlig gavebog. Politikommisær Maigret er hjerte for had til Simenons figur hvis handlinger griber den geniale politimand i dejlig underholdning.

that there, that's not me
that there, that’s not me

Slusevogteren var overskæg mellem ingen forskel på Maigret og havde fortalt sin historie til den blege himmel i vandet. Jeg var stået op klokken sort masse mod på færde, råbte jeg en hæs stemme ved begyndte på dækket at var fuld mere end jeg om spærringen. Ja, det var det hele. Atsrolab var halvtreds motor forbi sig skrevet om to til Maigret et eneste gange af folk og journalisterne. Alle havde bskæftiget sig med Gradut med hænderne om hans hensigt i Le Coudray i La Citanguette. Alt i Seine-Port så resterne af en bistro bådene stro for tovværk kan sige uden at lade glas sig hen ved indehaversken på ærbødighed af ironi. Aiglon III som en flok kyllinger og håndsving ind der var helt mørk halv ren inde og var ingen med dem. Klokken var mindst syv på på armen at bekymre sig. Alle hilste blot noget. Sådan havde hvert vidneudsagn også Arthur Aerts om bord. Indtil dette punkt var alt i orden. Jeg ventede kun på søfolk at pramme skåret sin kone efter øje imod hans spærring. Aerts fundet hængt. Gradut var forsvundet. 100.000 francs. Hvorfor? Emma sig over den gamles nærighed aner ikke engang med kyniske detaljer når Aerts var mumlede han. Hun tog mig kun for mine 100.000 francs skyld. Men jeg skal nok finde hans 100.000 francs. Hvad skulle man tro? Han var arresteret på at afværge deres slag og usympatisk fyr har ingenting gjort med tunge skridt. Den er helt oplagt! Men nu havde de resultatet af  maveindhold kan fastslåes efter et kvarter senere i ægteparrets kahyt. Ingen støj? Han var midt ude mod spærringen kom imidlertid et andet vidnesudsagn fra fru Couturier før Maigret havde rapporten klar der angik Emma. Og Maigret borede sig dybere og sejlede nu til Paris. Naturligvis for at finde de 100.000 francs! Emile gradut har dræbt Aerts og Emma, var det ikke Gradut! Efter deres mening som de andre indrøm for at forsvare os nu se ved udsigten til en rekonstruktion af forbrydelsen du har skjult. Det var Maigret der dukkede op af en hakke. Og de så betydningsfuldt på hinanden. Det var igen Maigret så tidligt som muligt og lader Emile Gradut føre efter Aerts’ seng. Ja, hvad nu? spurgte dommeren. Jeg forstår ikke. Jeg forstår ikke. Vent lige lidt! reb om en båd på retslægens rapporter klokken tolv eller et om natten smilede ironisk. Maigret fortsatte. Altså løser hun lænken parat om halsen på dommeren af sin sejr på leve. Er det rigtigt, Gradut? Ja. Ja. Tiden går. Han vil væk. Emma vil dommeren sagt til at klare sig ved den knyttede næve i ansigtet over svaret med strømmen ad kanalen frem og tilbage. Det hele er altså gået i fisk da det kniber med et blødere end reb på den unge lømmel. Det bedste ved det hele er at ca. 100.000 francs, synes De ikke?

If I would, would you
If I would, would you
“fortsættes” næste søndag
Maigrets Mesterstykker følger principipperne (sic) i Manifesto C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *