DS2: Engang ved lejlighed

 

 

Fragmenter af et Drømmespil

af John Kitsch, ikke baseret på Strindberg.

 

O gentle sleep! do they belong to thee,

these twinklings of oblivion?

 

2) af: “Engang ved lejlighed”

DIALOG / SCENE – lys drejer rundt i alle farver, mønstre, objektløshed. Scenen er fri. Ensomheden og kulden i det ydre rum – lige her – i det indre. Ødipus (oldgammel) træder frem. I baggrunden står en kvinde i latex og vasker op.

Kvinden (over skulderen): Er der mere kaffe?

Ødipus: Nej, skat. Jeg har lavet Te.

(lyset slukker i baggrunden. Ødipus alene på scenen. Lyset tegner mønstre på hans hvide lærredskjortel. Han taler til publikum)

Hvem

er det der taler?

Billedet ryster. Begyndelsen ryster. Alting som vi kender det skal til at styrte sammen. Tårnene. Himlen. Falder. Stormen. Stiger. Mine hænder. Bløder. Vi må advare generalen, vi må … vi fandt også en radio men den virker vist ikke … (lysene slukkes)

SENERE / SCENE – venteværelse hos en læge, tandlæge eller måske en skadestue. To politibetjente i baggrunden. En bums sover på en bænk. Det ligner kulisser.

MONOLOG (den unge Ødipus står og taler i mobiltelefon): … været ude for en ulykke er den første … så har vi cirka 36 timer. Selvmord. Med et smil. Han har et barberblad. Nu med to smil … Vi har 20 timer. Bag det firma du investerede i forsikrede mig om vi må kontakte din advokat. Nye antistoffer dette væsen passer vores nye art ikke overleve andre steder. Jeg forstår. Vi gør alt hvad … Når næste skib lægger til … har jeg ringet forkert nummer igen? … jer alt har fortalt det hele. Datteren, lægen, hendes søn og det næste skib.

(han tager en Ibismaske på)

Som slotte på månen

I de dybe år.

for only the poor and the lonely remember
fortsættes næste søndag

En tanke om “DS2: Engang ved lejlighed”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *