aben foran et spejl (P5)

 

 

Problemer

af Chr. B. Korsgaard

 

5: Aben foran et spejl.

 

Altid længere ned i søvnen. Inden han vågner, inden han vågner. En stemme op af en skuffe i et dromedarium under århundreders vand: ”Fokusområde læser sort måne inden skolepartnerskaber giver mere mening med nogen udenfor blå halvmåne.” Der er ikke mere kaffe. Nogle symboler påkrævede handlinger, objekter og gammelt støv fra de døde steder. Dens måde. Kuglepen der ruller henover bordet og falder på gulvet og triller halvvejs om sig selv og standser ved bordbenet blev kigget på af lidt for mange. Hans raseri. Det står stille mens det forsvinder og noget andet hårdt-agtigt hvordan. Andet ud af skyggen. Følelse var det man læste kun filosofi længere. Og for dette?! Var det kun for dette. Samler kuglepen op fra gulv. Tilbage til krusedullerne. Glemmer. Det rette. Ingen troede på det ville blive fortalt. De gad ikke engang. De kunne ikke engang. Overhovedet. Det var umuligt at forestille sig at det ville blive til en historie. Gåseøjne. “Du skulle nok have været der.” Han så farve. Appelsiner. Udspændt i følelser. Hvidt lys stormer blåt lys. Ulykkesfugl til loftet. Flere kruseduller og tiden. Problemer, problemet … 25 år ud af mit sandsynligvis.

Glæden har været stor.

Har. Været.

Glæden har været.

And where the dead leaf fell, there it did rest.

the air that did not stir

Målet. Langsomt frem til standsning og hvad så? Det er et spørgsmål. Det er et problem. Har vi snart fri er vi ikke snart færdige? Ude hvor man ikke kan bunde … Ja, netop. Jeg lytter til folks stemmer og véd alting og jeg siger. Alle mand til havs. Alle mand til tasterne. Det vi siger, alt det vi siger vi gør og måske også tror på,

det synker

og forsvinder gennem årene. Der er hul i dem, i årene. Jeg forstår. Gåseøjne øjeblikkeligt. Jeg tror at forstå er ikke at forstå hvad det er at forstå. Så meget tror jeg, jeg kan sige. Eller, kort sagt. ”Hvis ikke vi gør noget, så går jorden under.” Det hele ligger under vand. Kun du kan redde verden, siger du stadig nej? Det du kan ændre og det du ikke kan ændre. Begge dele står under vand. Så jeg standser op et øjeblik foran flodbølgen og spørger mig selv. Hvad ville en chimpanse gøre nu og hvordan? Bare et lille eksempel. Desværre er der slet ingen syndflod. Aben foran et spejl. Hvor mange bananer får den ud af det? Flere problemer. Flere spørgsmål. Hvordan svømmer du i nat?

Jeg er stadig

det jeg var

en drøm om et hus.

devotion of the guardian
Næste søndag når vi frem til det næstsidste problem.

2 tanker om “aben foran et spejl (P5)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *