en tur til stranden (P4)

 

 

Problemer

af Chr. B. Korsgaard

4: En tur til stranden.

 

Vi befinder os lige nu midt inde i en idiot. Jeg tror der er dømt en kop kaffe. Undersøge hvad er det andet mål, noget fremadrettet og kan ikke stave til lineær. Dine ting med i bagagen og nogen bestemt hastighed? Til klokken er ti minutter over to eller tre. Og så denne her … anekdote … hvorfra jeg har glemtet … men altså:

‘”Så smed han pludseligt bilnøglerne i havet, bare sådan. Hvad gi’r du mig?! Han tager dem op fra lommen, du véd ligesom og man sådan – vejer dem ligesom i hånden. Og så …

Så kastede han dem i havet. Ligesom når man slår smut, lissom. Og jeg råber selvfølgelig op, du kan tro jeg blev gal og spørger: ”Hvad laver du, menneske?!” Og så er det at han ligesom han vågner op og kigger på mig ligesom øh og véd du hvad han så siger? som forklaring?

”Jeg troede det var en drøm.”

Har du kendt mage? … og men øh nu! Nu kan jeg ikke huske om det faktisk var en drøm … hvorom alting er. Nøglerne. Væk er de.”

Nå. Men jeg sidder så der og nikker med hovedet som om drømme i rå form, tykke kolde og uden billeder, vader frem og tilbage gennem mit blod. Idioter med våde bukser. Åbenbart stiger en stemme henover stjernerne op fra en roses duft. Sommer. Det vi er her for at gøre – sammen – spreder langsomt sine blade udover i morgen, i morgen og aldrig … regnestykker fra første klasse hænger i luften som et suk der siger hvis vi selv kunne vælge … hvis vi, hvis du, hvis jeg … uhelbredelige kærestesorger og de gamle læreres tyssen bevæger sig uden tvivl længere og længere ned i den ubrydelige stilhed mellem årene, stilheden og rædslen … Er der flere spørgsmål eller kommentarer?

a space that could not be traversed

Jeg siger bare: Der er problemer.

Giv.

Slip.

Little leaves, we too are drifting.

fortsættes næste søndag

En tanke om “en tur til stranden (P4)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *