coming up for air

 

 

af Admin C

 

Det er sandt at julen ikke varer lige til påske. Ikke desto mindre er det lykkedes dit yndlingssted for poesi på nettet – som med et trylleslag – at blive så meget dybere, så meget bredere. Vi har indgået aftale med forlaget j&j om at lægge smagsprøver på deres udgivelser op, løbende. Skal vi sige hver onsdag? Midt i ugen, kunne man måske godt trænge til frisk luft.

Det er fint at vores hjemmeside bliver bedre af at nogle af teksterne også er udgivet i bogform, og samtidig er det fint for disse tekster i denne bogform at komme op på nettet, så de måske kan finde flere læsere. Ind med det nye. Ind med det gamle. Poesien har vinger, om de så er lavet af papir eller nuller og et-taller.

Så: j&j + pp = dansk poesi lige nu. Følg med hver onsdag.

Og lad os ende vores jubel to gange hos Wordsworth

Up with me! up with me into the clouds!

Shine Poet! in thy place, and be content.

stalemate of dust and desire

Siges skal det også, at digtene tidsmæssigt går fra et par til en håndfuld år tilbage i tiden. De er stadig hvad man vil kalde friskbagte, og J&J er stadig hvad man vil kalde et troværdigt foretagende der stædigt holder fast i hvad der måtte være tilbage af danske digte på papiret. Angående vores kategorisering her på siden – og jævnfør den såkaldte genrekonvergens – kalder vi de fleste af de tekster J&J har udlånt til os for ‘digte’ selvom mange af dem er prosahybrider der måske kunne gå for at være ‘noveller,’ hvilket en og anden forfatter måske også oprindeligt har ment dem som. Enten det eller det modsatte. Det lader til at dansk digtning i dag rummer en mængde tekster der ikke gør noget for at markere sig i forhold til de traditionelle genreskel. Vi undskylder på forhånd, hvis tekster havner i de forkerte kasser. Måske sker det når man river dem løs fra fastlandet, at de bliver mere og mere til digte.

Endeligt skal det også tilføjes at vi på de poetiske onsdage overvejende men ikke udelukkende vil bringe materiale fra jorinde&joringel. Vi skulle jo nødig have EU på nakken for at danne oligarkiske konglomerater og såd’n.

seven seconds or less
Besøg vores venner fra J&J her.

15 tanker om “coming up for air”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *