Den blå notesbog (P1)

 

 

Én ting har vi alle tilfælles

Problemerne.

 

Altså, nu har jeg ikke læst noget af det endnu, men

der er visse …

Problemer

 

af Chr. B. Korsgaard

 

1: Den blå notesbog.

 

Hvad det egentlig vil sige, sådan nærmere beset, helt up close and personal at være i live, er det noget at undre sig over, når jeg jo godt ved hvem det var der tog disse mødereferater fra tre gange andengradssøvn spredt over noget, opdagede jeg som havde skrevet hvem det følgende i den blå notesbog jeg har liggende på mit natbord. Hver morgen er der nogen der har skrevet i den, mere og mere og sider efter sider efter sider efter ingen anelse om hvem der jo godt véd hvem skrev en hånd, en skygge:

”Spøgelserne rører på sig i nat.” Tilfældige brudstykker af mine store planer bevæger sig som en abe. Han ser træt ud, min redaktør og jeg siger:

”Så skulle du have set det før jeg skrev det rent.”

”Jeg siger bare: Der er problemer.” Året 2011, snart jul:

Det der tænkes i dette øjeblik

ser gennem alle evigheder.

”… Længere nede i søvnen fik vi fingrene i et bundt spørgsmål signeret Søvnens Mestre og begynder at bladre i en flod foran deres første møde. Skridt i grus, standser lige her. Trækronerne herover. Mine øjne – er lukkede.

”Helt ærligt? Halvdelen af det er det rene lort (suk) og det byder du mig?!”

”Men hvad med den anden halvdel?” Min stemme – er lukket. Folk der søger folk der finder. Det rene lort er det vel ikke. Ikke helt rent i hvert fald. Sorte skyer på himlen mod vest. Jeg har sandhed. Buddha og min bare røv har sovet elendigt. ”Nogle gange lykkes det bare ikke” citat Buddha og min bare røv hvad du mener. Sig det dog. Gør dit bedste, morgenfrue. Marduk som jeg til træ. Morning came in whispers. Citat Charles Dickens. På en måde. På torsdag går det løs. Det regner udenfor og byen sover men jeg kan ikke sove tror jeg nok. Myretue. ”Jeg tager stadig ikke stilling.” Rødt flag.

Skal du med? Vi kører nu? Kom nu?

Jeg ville gerne blive her lidt længere.

Jeg er tørstig. Vi er alle tørstige.

Nogle gange lykkes det bare ikke. Vi rejste os op fra bænken bagerst i kirken, den kolde kirke og gik videre, mig selv en abe, Buddha og Charles sagde hvordan går det? Amok (citat Buddha). Altid længere ned i søvnen. Inden han vågner, inden han vågner. Det var vores omkvæd. Vi har altid travlt. Afsted, afsted. Tilføjelser kommer i tanker om træerne. Penge i træerne. Problemer. Hør godt efter. Jeg siger det kun én gang. Hør godt efter. Jeg siger det. Det slutter før det er slut og det begynder før det er begyndt. Sådan er det med den slags. Problemerne. De er begyndt.

I am the wings
fortsættes næste søndag

En tanke om “Den blå notesbog (P1)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *