Analyse (1)

 

 

af Harun Al Raptusch.

 

Ordene lægger og op giver en opdragende association, som når ens forældre bærer og kæler en. Kunne sagtens være en kontrast til en historiskperiode, hvor institutioner, som fritidshjem og sportsklubber blev oprettet. Viser ligesom hele udviklingsprocessen fra det traditionel til det moderne. Motivet bruger giver så svaret på, hvad fritidsorganisationerne bruger /tilbyder. Det er helt forskelligt fra sportsgren til sportsgren og fra firtidsklub til fritidsklub. Nogen fritidsklubber bruger tiden på at hygge, mens andre både hygger og lære, noget i form af lektiehjælp.   På kryds og tværs indikerer til en slags kausalitet/dynamik kunne sagtens være den innovative læringsproces, som skolen tilbød.  Motivet kryds giver en association om noget, som er u-skifteligt, fordi man kommer til at reflektere over krydsets betydning bogstavelig talt, for det er to skrå linjer der beskær hinanden. Derfor kunne det være et bryd på noget, som for eksempel en pagt. I dette tilfælde ”skolens”.  Motivet Tværs giver så en løsning til at vedligeholde pagten som er indgået mellem skole og elev, samtidig med at man ikke bliver irriteret af det. Man kommer til at associere over ordets betydning, deraf siger man så på en eller anden måde skabes der en balancegang mellem skolen og fritiden. Motiverne alting kan flyttes giver indtrykket af noget flydende eller svævende. Automatisk kommer man til at spekulere over et rumskib, fordi det er netop der alle ting flytter sig. Kunne også være en kontrast til en eller anden skabelsesmyte, hvor der til at starte med ingenting er, men pludselig opstår det hele på en gang som et brag, dermed bliver til liv. Motivet Selv skabe giver indtrykket af menneskets frihed, altså er det individualiseret så det etablerer selv sit fremtid, afhængig af dets kvalifikationer.  Ordene har lyst til at være i Viser så at mennesket selv vælger hvad det vil have, det designer selv deres rutine, ergo laver det kun noget det har lyst til.  Ordet lyst skaber associationer om hobbier/ fritidsinteresser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *