Raddadistmaschinen eller Merzbau Revisited (2)

 

 

Af Morten E Nørskov

 

(første afsnit her)

 

Du tilbydes ikke en egentlig forklaring, blot en opfordring, TRYK ENTER, står der lige under ordet. Fra lydpottens munding kommer der en ledning der er forbundet med et tastatur og en diminutiv skærm. Du er i dag ikke en tøver, du trykker enter. Skærmen lyser op og opfordrer dig til at skrive din mening om alt, artefaktet, whatever, alt imens en stemme monotont brummende tæller ned, du har nu 60 sekunder tilbage, du har nu 55 sekunder tilbage, du har nu 50 sekunder tilbage. Øverst på tastaturet står der, igen med papbogstaver, der hvor f-knapperne plejer at udøve deres funktionalitet, HANNOVER EINS.

Du er et menneske i dag, du har måske ikke en holdning, men du har indskydelser, du gider egentlig godt udtrykke noget, og du lægger din hånd langs med tastaturet og vil lave disse moderne øvelser for fem eller ti fingre, du har endda formet første del af en sætning i dit hoved, men så, krise, tasterne er byttet rundt, A sidder på Ks plads, B på Os etc. Du har nu 35 sekunder tilbage, du forsøger alt for forhastet at skrive noget sammenhængende, men tastaturets modstand gør dig febril, du har nu 15 sekunder tilbage, siger maskinen, du sveder, du har 5 sekunder tilbage, du ved ikke, hvad du har skrevet og maskinen siger tak for dit bidrag, det vil blive registreret og gemt.

your words are the sails

Dette er meget pinefuldt for dig, du har lyst til at sparke til artefaktet, tage den elendige maskine og smide den i havet, der er bare ikke noget hav, og du er, på trods, på en eller anden måde, alligevel i et humør, du kan tage en practical joke, i dag.

Følg med næste søndag. Tredje og sidste afsnit
thy voice to us is wind among still woods

Raddadistmaschinen og Merzbau henviser henholdsvis til et digt af og til det ”kunstprojekt” Dadaisten Kurt Schwitters beboede, ligesom HANNOVER tastaturerne er en reference til hans tyske hjemby, før han blev tvunget i eksil og alt blev nazi.

Mange af ovenstående ideer er udviklet i samtale med den i århus bosiddende papkunstner Jan Tykgaard. Vi planlægger at realisere projektet i videst mulige omfang i nærmeste fremtid.

En tanke om “Raddadistmaschinen eller Merzbau Revisited (2)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *