Forkrænkelses-Suiten II

 

 

af Viggo Madsen

 

Höyst=egne Selvanden,

til Husvalelse!

 

I AM THE WINGS

Alle eksperter siger, at kvindecentrene er bordeller. Alle kvinderne er her på grund af skyldige mænd. Alle ved, at de dræbte folk, og nu er de politikere. Alles liv er i fare på grund af de rapporter. Alting bliver helt hvidt, og man kan ikke skelne nogen farver. Altså: I hvilke rum skal man have lov til at sige hvad? At beskytte hemmeligheder ved at omgå loven er en meget dårlig handel. At man bare tager loven i egen hånd er meget farlig udvikling. Bare lige for at vi ikke taler forbi hinanden. Billedet er et vindue til, hvad der sker – og hvad der kan ske. Bilnøglerne havde han stukket op i hendes fisse. Da de skar min næse og mine ører af, besvimede jeg. Da de smækkede den store port, forsvandt alle mine håb. De, der snyder, siger, at ingen kan se det. De fleste af de her kvinder er fuldt klar over, hvad det drejer sig om. De får mig til at slappe af og for en stund glemme denne verden. De ser sig ikke nødvendigvis som ofre. Dagen efter det skete, inviterede hun venner til middag til ære for mig. De har næsten ikke overskud til andet end at stå op om morgenen. Den dag var bare bad luck. Der er aldrig nogen som har tvunget mig til noget som helst. Der er en masse underforstået i vores spil, som de ikke genkender. Der er ikke fundet beviser, der støtter den historie. Der fik vi en forsmag på, hvad der kunne ske. Der går alt for mange mennesker rundt på gaderne, der lever et elendigt liv. Der har jo været så meget andet, man skulle prøve her i livet. Der var kø, og der blev de udvalgt. Derfor er de svære at standse, før det er for sent. Det behøver jeg ikke redegøre for, det er jo mit private liv. Det betyder ikke, at det der står i rapporten, ikke er sandt. Det eneste, der virkede uprofessionelt, var udførelsen. Det er en fejl – det beklager vi i den grad. Det er en forfærdelig skandale. Det er en fornærmelse mod mindet om dem, der blev myrdet. Det er en meget voldsom situation, de pludselig er bragt i. Det er en sammenligning mellem æbler og pærer. Det er et indholdsløst argument. Det er et opgør med tanken om, at man først må mene noget, når alle mener det samme. Det er et skønmaleri. Det er første gang, jeg for alvor gør noget selvstændigt. Det er helt klart noget, der er stigende interesse for. Det er jo ikke nødvendigt, for alle ved det nu. Det er klart, at det får en stor betydning. Det er kæft, trit og retning derude. Det er meget alvorligt for dem, som har gjort det. Det er noget af det sidste, vi gør. Det er set før, at rige mennesker ønsker sig flere penge. Det er simpelthen ikke godt nok. Det er virkelig blevet en hovedpine for dem. Det er vigtigt for os at kende vores kunder. Det føltes, som om der var koldt vand i min næse. Det giver et fortegnet billede af, hvad det er for et sted. Det giver os ro til den videre efterforskning. Det går jo ikke så godt, som man havde håbet. Det har været en helt forfærdelig oplevelse. Det kan blive en dødsdom for mange. Det kan jeg jo ikke forhindre dig i. Det kan jeg klart afvise. Det kan ændres, men sådan er det i øjeblikket. Det ligner skjult erhvervsstøtte. Det lyder interessant. Det påvirker os selvfølgelig, men ikke på afgørende vis. Det vil kun være muligt at begrænse konsekvenserne, ved at se virkeligheden i øjnene. Det virkede, som om det kom direkte fra ur-brønden. Du skal nok komme hjem og jeg skal nok drage dig til ansvar. Ej, for helvede, der kommer bussemanden. Ellers hugger vi hovedet af dine børn eller sætter ild til dem. Ellers var jeg endt på gaden og aner ikke, hvad der kunne være sket. En uafhængig sagkyndig er en meget stor omkostning. Enhver, som har set sit barn med feber, skynder sig til hospitalet for smitsomme sygdomme. Er det ikke bare at flytte penge fra den ene kasse til den anden? Faktum er, at det er meget svært at vide, hvad der vil ske. Fint nok; men vi kan ikke leve af at være i klub med hinanden. Folk bliver tiltrukket af, at det er nyt. Folk hernede elsker deres våben. For helvede noget lort. For mig er overskriften hele tiden, hvordan vi får de her mennesker væk. For ti år siden skulle alle løbe maraton. For mig handler det hele om helbred. Fysisk – hvis jeg fik lov til at ligge med hende i sengen. Før slog han mig, selv om jeg ikke havde gjort noget galt. Godt, jeg snart skal hjem. Grimme ting sker for folk, og en del af vores arbejde er at vise det. Han blev voldelig, hvis jeg ikke havde tjent penge nok. Han er ikke bange for at sige, hvad han mener. Han er helt igennem professionel kriminel. Han kan slå mig, lige så meget han vil, men ikke mine børn. Hans programmer smadrer alt det, vi har opnået. Helt ærligt, hvorfor hænger I ud med ham psykopaten? Hold din kæft, hvem har sagt, at du ikke er nogens kvinde? Hold kæft, hvor er det røøøøøvsygt. Hold op med at spørge, bare gå din vej. Hos os er alle mere end velkomne. Hvad mener de med, at der ikke er penge? Hvis der er hold i jeres afsløringer, skal det naturligvis have konsekvenser. Hvis det fortsætter, kan de fravalgte områder ende som spøgelsesbyer. Hvis det ikke var det værste, var det i hvert fald i nærheden. Hvis du vil dø, så tag hjem til din far og begå selvmord. Hvis jeg ikke havde blandet mig, så havde han tæsket hende ihjel. Hvis man ikke må buhe, mister vi jo fuldstændig dynamikken. Hvis min bror finder mig, slår han mig ihjel. Hvis min egen datter bliver voldtaget, vil jeg fraråde hende ar anmelde det. Hvis vi ikke gør det her, bliver vi alle ramt. Hvordan skal du drage mig til ansvar? I er en bande racistiske pengemagere. I to år kom jeg ikke ud af huset. I virkeligheden er han måske lidt konfliktsky. Ingen af dem er nogensinde blevet stillet til regnskab for deres forbrydelser. Ingen gider være ostemænd i dag. Ja, er du vanvittig. Jamen, det var også en stor misforståelse. Jamen, jeg ved ikke hvorfor. Jeg anerkender, at der er et indbygget dilemma i det. Jeg er ikke nogens, og jeg gør, hvad min kusse vil. Jeg er nødt til at holde håbet oppe, jeg er kun anden generation. Jeg er uskyldig, men endte her i fængslet. Jeg forstår ikke, at folk hævner sig så lidt, som de gør. Jeg føler, at showet har haft sin tid. Jeg føler mig fri til at prøve at leve et liv, der er fuldkommen ukendt for mig. Jeg føler mig mere stærk, men samtidig mere sårbar. Jeg græd og følte mig skyldig. Jeg går ikke ind og diskuterer, hvad der sker om tre-fire år. Jeg hader ordet undskyld. Jeg har bidt mig selv gevaldig i tungen. Jeg har da sjældent set ham så tilfreds, som da han havde bygget et plankeværk. Jeg har ikke selv følt det før nu. Jeg har også hørt om en kvinde, der købte 20 brød. Jeg husker stadig, hvordan jeg råbte og skreg. Jeg kan godt forstå, at der er nogen der bliver misundelig. Jeg kan heldigvis ikke styre andre. Jeg kan ikke trække vejret ordentligt. Jeg kan ikke udelukke, at der er nogle, der bryder reglerne. Jeg kunne ikke det, de andre elever kunne. Jeg kunne ikke sidde stille i timerne. Jeg prøvede engang at græde, fordi jeg følte, at det ville være rigtigt. Jeg sagde sådan i telefonen, men det passer ikke. Jeg ser ham i mine drømme- han beder om tilgivelse. Jeg stjal mad og boede under broen. Jeg synes, at undskyldninger er noget, man skal give, når man har gjort noget forkert. Jeg tager det med et gran salt. Jeg troede vi udkæmpede en krig, men det her var noget andet. Jeg var bange og fattede ikke rigtig, hvad der skete. Jeg var fuldstændig blå på brystkassen, men jeg blev vakt til live. Jeg var jo ikke kommet for at lave ballade. Jeg var så ung at jeg ikke vidste, hvad der skulle ske med mig. Jeg var ved at tude mig selv ihjel. Jeg vil sørge for, at disse forhold bliver undersøgt til bunds. Jeg vågnede fuldstændig blå på brystkassen, men jeg blev vækket til live. Lad os for guds skyld ikke bureaukratisere det hensigtsmæssige. Lad os tage en snak om det. Lidt af en udfordring. Lige nu er vi meget fokuseret på nuet. Livet har ikke givet mig noget godt. Man må vurdere, hvor man får mest mulig indflydelse. Man prioriterer de anmodninger, der kommer ind. Man skal kunne give sin mening til kende uden at blive anholdt. Man skal virkelig passe på, hvad man rører ved. Mange af os kender slet ikke hinanden, men nu har vi været sammen i bussen herind. Med en pik, jeg skal sådan kneppe dig lidt. Men er det solidarisk eller usolidarisk. Men uanset hvem det bliver, så bliver det svært. Mennesket har brug for, at der er noget som gentager sig. Min bror var ondskabsfuld og slog mig. Min mor solgte først min søster, så mig. Mit hjerte sank, mens han famlede sig vej gennem svar, fumlede med sine notater. Mit største ønske er at få en ordentlig næseoperation. Må døden tage det, du elsker højest. Nej du, jeg er ikke nogens kvinde. Nogen gange fortryder jeg mit arbejde. Nogle børn ender med at føle sig som fiaskoer. Nu er tiden kommet til, at vi må være ærlige over for hinanden. Nu må vi se, hvad redegørelsen siger. Nu siger jeg det meget, meget firkantet. Nu skal jeg ind og smække stængerne op. Nu skal vi træde frem i lyset og sige, hvad vi grundlæggende vil. Når det ikke går, som man ønsker, søger man det trygge. Når man har oplevet en koncentreret fiasko, mister man let troen. Når noget fremstilles som nødvendigt, kortsluttes enhver diskussion. Når vi to taler sammen, er det jo nemt nok. Og det kan vi jo ikke være bekendt over for de unge mennesker. Og det ville være omsonst at søge efter det. Og især noget med instinkter og følelser. Og så glæder det mig, at der ikke er ret meget uenighed mellem os. Og så stjæler de med arme og ben. Ord er tykkere end blod. Passionen var væk. Pigen vil aldrig blive respekteret af sin nye familie. Politiet behandler os som kvæg, vand og sne at spise, mine toiletbesøg er begrænsede. Principielt kan det være meget relevant. Prøv et supermarked. På det personlige plan spiller det en stor rolle. På det tidspunkt var det bare et job for mig. På tre kvarter tjente jeg det samme, som det tog mig en uge at lave. Rigtig mange vil bruge pengene med det samme. Rigtig mange mennesker var ved at gå midtover. Sagligt set er der ikke noget at komme efter. Selvfølgelig er det sjovest, så længe det går godt. Selvfølgelig skal man holde, hvad man lover og ikke love mere, end man kan holde. Situationen er fortsat temmelig skrøbelig. Som om det kan redde mig. Sover du for længe, vil du miste sengen. Så sent som i dag holdt vi møde om, hvad vi dog skulle stille op. Tidligere var cafeerne et godt bud, men ingen her har råd. Trods sejren er han stærkt svækket. Uden de nye regler ville vi famle i blinde. Urolighederne kan hurtig brede sig som en steppebrand. Vent og se, hvad jeg siger til den abe. Verden er ondskabsfuld; mændene tror, at verden kun tilhører dem. Vi anede ikke, hvad der foregik. Vi bliver gamle, og vi kan ikke leve af at sutte pik. Vi bliver omsider anerkendt for det arbejde, vi lavede. Vi er alle på prøve i behandlingen af det her. Vi er ikke bange for noget som helst. Vi forhindrer ikke ægteskaber. Vi har en frist som udløber på onsdag. Vi har ikke fået en eneste klage. Vi har set en hel del eksempler sidste år. Vi kan alle godt lide at blive rost. Vi lever længere og længere og har dermed en længere restlevetid. Vi mener grundlæggende, at vi gør det godt. Vi ser, at piger kommer tidligere i puberteten. Vi skal ikke tænke for langt frem. Vi tror, at det kan medvirke til, at vi alle bliver bedre. Vi undersøgte dem, men fandt ingen beviser på, at de har været involveret.

your words are the sails
Her slutter Viggo Madsens Forkrænkelses-Suite (virkelig). Følg med næste søndag, hvor den næste trilogi, Morten E Nørskovs Raddadischtmaschinen, begynder, eller devvesige fortsætter digtekunstens udforskning for ikke at sige udfordring af det virkelige liv (og du kan selv være en æske!).

En tanke om “Forkrænkelses-Suiten II”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *