referat

 

 

af Agent C

 

På vores 1årsfødselsdag her forleden blev der åbnet et vindue. Det vindue som ellers altid er lukket og bag gardiner. Den aften var der ingen skærme og vi blev alle for en kort stund gjort til vidner for en lillebitte og mangfoldig del af den uendelige rigdom der er poesien. Normalt – vil vel de fleste kunne være enige om – gemmer den sig for os, eller vores blik er rettet de forkerte steder hen. Dagen efter smagte maden lidt bedre end dagen før.

Ovre ved vinduet, ved siden af ham den anden, lagde jeg udover mangfoldigheden mærke til nogle særlige kendetegn der ligesom gik igen. Nu hvor jeg prøver at formulere dem, bliver de til fire punkter, der hver for sig lyder som overraskelser:

  1. Hvor er der mange billeder, der stammer fra søfart, havet, skibet, at sejle, og som bygger på livet som rejse og det med horisonten langs kysten.
  2. Næsten alle digtere undersøger kroppen i sine bestanddele med ord, først og fremmest øjnene, men alt i alt fra hoved til røv.
  3. Og så blev Jean-Paul Sartre vist nævnt hele tre gange og vist nok mere ironisk end ikke hver gang.
  4. Sidst men ikke mindst, hvor stor en rolle Willum Peder Trellund har spillet og endnu spiller som inspirationskilde og forbillede for en gruppe af københavnske digtere (gruppe i gåseøjne).

Der er så meget mere at sige om den aften, men for meget er allerede sagt. Det sidste bliver bare dette, som bevis for at det var en god oplæsningsaften: Poesien tvang latteren frem uden de fjerneste spor af høflighed eller forbeholdenhed (gåseøjne). Tak til alle involverede, både oplæsere og publikum.

 

Palepoets

tager et år til

 

henne ved vinduet og

breder vingerne ud

over tidens tonløse grå vidder

og begynder at tegne

og synge

igen

og hvad var det så de sagde? se her

En tanke om “referat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *