satori

 

 

Satori.                                                                                                Pæonvej, 4.oktober, 2012.

 

Pludselig opvågnen eller erkendelse. Det var det måske ikke ligefrem, men jeg blev vækket på sofaen efter endnu en champions league kamp jeg var faldet i søvn til tyve minutter inde i første halvleg. Anden runde i gruppespillet. Ajax hjemme mod Real. Det må være endt med et resultat. Det gør det jo altid. Jeg véd ikke hvad det er. Det bliver varmt på en sofa. Sanni vækkede mig for at jeg kunne gå ind i sengen og sove videre. Det kunne ikke lade sig gøre. Klokken var halv tre om natten.

Jeg lå en halv times tid og ventede på at blive træt, overvejede at tænde lyset og begynde at læse, lå og tænkte højt ud i natten. En tanke blev til en tankerække og den blev til ord i nærmest et argument.

Se på et spædbarn der ammer eller bare ligger hos sin mor, varmt og godt og trygt. Den tilstand er vel nærmest lykken. Det eneste den baby véd er, at der ikke findes noget bedre. Måske et svagt minde om livmoderen. Er det at være vågen?

Nej, det er det selvfølgelig ikke. Det er at være lykkelig. Er vi her for at være og forblive lykkelige?

Nej, vi er her for at være vågne, vi er her for at vågne op. Men hvorfor er vi her for at vågne, snarere end for at være lykkelige?

Det véd jeg ikke. Hvorfor véd jeg ikke det?

Det véd jeg heller ikke, men jeg kan regne ud at der kun kan være et svar:

Jeg sover endnu.

Det var den tanke der førte mig frem til erkendelsen: Jeg har en skriveblokering overfor det sted i romanen jeg er kommet til – der hvor Jakob og Julie skal have et par dage sammen med innocent fun. Jeg har været der før og jeg har fejlet her før, fejlet endegyldigt. Der er kun lige nu. Der er kun én ting at gøre: Der skal skrives. Jeg skal forbi muren, det sted hvor jeg står stille og har stået i næsten to uger og det skal være lige nu. Klokken er kvart over tre.

Der er kun mig og mine drømme og det at skrive.

Jeg har været her før.

Jeg sover endnu.

Der er

 

problemer.

this very mind is the buddha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *