ord/billeder

af Agent C.

 

 

ORD/BILLEDER

 

Et par ord om de illustrationer der akkompagnerer teksterne her på hjemmesiden. Billeder og ord. Hvad er mere fundamentalt? Billederne kommer fra en Samsung 330E – allerede håbløst altmodisch, men netop derfor med sin egen æstetik – som om synet aftryktes på gazebind – er behandlet i photoshop (hvad ellers?) og har for de flestes vedkommende to lag – motivet og filteret eller den tilsatte støj. Det kunne være et billede af et dokumentarprogram på National Geographic taget med mobiltelefonens kamera, tilsat et billede af en smadret rude. Et billede af noget gennemsigtigt og knust lagt ind over et billede af et billede af naturen medieret gennem kapitalismen – du kan se symbolikken?

Det der sker med virkeligheden når den gøres til et billede ved hjælp af et kamera er i høj grad det samme som det der sker med døde menneskers tanker når vi læser en bog. Flytning. Overskæring. Udvalg. Gendannelse. Bevarelse. Mere præcist formuleret: Der citeres.

Så til billederne følger altså ord – ikke ord vi har skrevet men ord vi har læst – de store dødes ord. Fra Shakespeare til Burroughs over Buddha, H. P. Lovecraft og Queens of the Stone Age. Den helt store fordel for den der citerer De store Døde? Andre har garanteret for kvaliteten. Den er urørlig så længe der findes boghandlere. Man kan tage det roligt, sætte sammen og læne sig tilbage.  Som for billederne gælder det også for ordene at de deler sig i to lag. En tekst inde i billedet og en tekst nedenunder det.

Tilsammen skulle alle de krumspring gerne åbne et rum din tanke kan og vil bevæge sig lidt rundt i. Om ikke andet kan du jo prøve at se om du kan mærke, hvem af de døde det er der taler. Der er altid to der taler på én gang og de forholder sig tilsammen til den pågældende blege digters tekst (brødteksten). Vi håber du kan lide det.

there are no rules

PS:

 

… De døde uden navn? for vi har naturligvis slettet navnene (hvad ellers?). Bliver man ved med det længe nok, vil det på et tidspunkt ikke længere være muligt at afgøre hvem det er der taler, og nogen kunne måske tro at der var skrevet noget nyt. Mere præcist formuleret: Der citeres.

Men rækkefølgen – den er ikke helt den samme, og deri ligger, om man vil, tricket. Du kan se symbolikken.

Og jeg siger det ikke igen. Der citeres et par ord håbløst som gazebind nedenunder ordbillederne tilsammen der taler på brødteksten. De døde med taler og rækkefølgen, tricket, symbolikken

mere præcist formuleret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *