Hvem tror du vi er?!

De blege digtere; dem der sidder for længe foran skærmen og alt for sjældent kommer udenfor en dør … hvilken sol er det der skinner på dem og hvordan kan deres stakkels ord give dem skygge? Ak ja, de blege digtere … dem der forgriber sig på ordkunsten i deres glinsende forsøg på at forstå hvad det mon var Baudelaire mente da han i sine dagbøger skrev: ”Det som ikke er ganske let misdannet, virker ufølsomt og koldt. Deraf følger at det uregelmæssige, det vil sige det uventede, det overraskende, det forbløffende er en afgørende og den karakteristiske del af det skønne.”
De blege digtere … om dem, om en af dem, skrev Nietzsche det følgende i bogen om Zarathustra: ”Se, den blege forbryder har bøjet sit hoved: af hans øje taler den store foragt. ’Mit jeg er noget, som skal overvindes: mit jeg er den store foragt for mennesket,’ således siger dette blik. (…) Hvad er dette menneske? En hob af sygdomme, som gennem ånden griber ud i verden: dér vil de gøre bytte.”
PalePoets er et hjemsted for allehånde digtere; en brugergenereret hjemmeside, samt en twitter-kanal, for poesi, prosa og kritik. PalePoets er for alle der kan lide at læse, og især for alle der kan lide at skrive. Send ind hvad du vil, men pas på hvad du siger – ordet fanger, når først du har skrevet under – at det ikke skal gå dig som Nietzsches blege forbryder: ”Et billede fik den blege mand til at blegne. Sin gerning var han jævnbyrdig, da han fuldbyrdede den: men billedet af den tålte han ikke, da den var fuldbragt.”
PalePoets er for alle der vil, kan og tør være med. Hvis vi kun har ét motto er det Wordsworth der har formuleret det: ”Shine, Poet! in thy place, and be content”.
Hvis vi har to, er det Nietzsche der har formuleret det andet: ”Op, lad os dræbe tyngdens ånd. (…) Nu er jeg let, nu flyver jeg, nu ser jeg mig selv neden under mig; nu danser en gud igennem mig.”
Ordet er frit. Ordet er dit.
Lad dine ord finde vej …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *