Giganternes fald af Ken Follet

For tiden kører jeg meget i bil. Gennem de sidste måneder har jeg hørt ’Giganternes fald’ på Mp3 og er nu i gang med ’Uendelige verden’ af Waliseren Ken Follet.

Follet skriver ligeså lange bøger som fx Dostojevskij.

Han når aldrig samme eksistentielle dybder – har ikke samme indføling og nærvær i skildringen af mennesker – er heller aldrig så sjov – men han kan sateme fortælle en historie.

En anden ting. vi beundrer hos russeren, er evnen til at plotte. Gennem tusind sider binder han en 40-50 menneskers gøren og laden sammen i en historie, der forløses uden løse ender. Det vilde er, at Follet er bedre til det end Dostojevskij. Det kan du måske finde en del krimi- og thriller-forfattere, som også er, men også i forhold til dem er Follet unik. Plots er GLASKLARE. Evnen til at skabe spænding og fremdrift er sublim, fængslende og så er hans research uovertruffen.

Giganternes Fald foregår mellem 1900 og 1900-og-et-par-og-tyve. Bogen har en ti-tolv hovedpersoner fra både Frankrig, Tyskland, England og USA. Jeg har aldrig rigtig fattet, hvad der egentlig var løs mht. første verdenskrig. Det var noget med en fyrste i Serbien, der blev myrdet?

Nu ved jeg det.

Læs bogen og få alle fakta på plads med en f….ing god historie om tiden op til og under 1. verdenskrig. Den fortælles fra det øverste aristokratis perspektiv og helt ned til kulmine-arbejderens.

Uendelige verden’ er også god, men mere om den senere, når den er tygget.

Update d. 11.3.12:

Den er så tygget nu. Klik linket ovenfor

Køb:

Udgivet af

Torben Slot Petersen

Administrator og ophavsmand bag PalePoets.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *